L’Arrivo

Arrivo 2015

La Unió Vilanovina és de les entitats que entén el divendres de Carnaval com una festa on la sàtira és l’element fonamental, i any rere any s’ha participat a la rua de carrosses fent crítica o mofa d’algun esdeveniment o personatge de la nostra vila: criticant les dificultats per poder escalar a les llistes que donen dret a ballar per Festa Major, denunciant l’especulació a la ciutat, destacant la situació de personatges rellevants de la vila… Aquesta voluntat satírica, en forma de disfressa i carrossa, també s’ha acompanyat amb l’elaboració de vídeos i documentals relacionats amb la temàtica amb què s’ha decidit fer vinagre cada any.

 

Aquest any 2015, però, la Unió va tenir un paper central amb l’organització de l’Arrivo de Sa majestat el Rei Carnestoltes. La festa satírica de divendres de Carnaval necessitava canvis i es va plantejar el repte de capgirar-lo, començant pel final, literalment parlant. Així doncs, es va optar per a fer el sermó i la presentació del Rei Carnastoles (sigui dit de pas, un dels millors reis que es recorden) prèviament al cercavila de les carrosses, entre les quals també n’hi havia una de l’entitat. Una plaça de la Vila plena a vessar va poder descobrir que any rere any, l’esperit del Carnaval queda latent a la perruca de sa majestat. D’aquesta manera, l’objecte més preuat del Carnaval es va oferir al guanyador del càsting popular, que prèviament s’havia celebrat per tal de trobar la persona més indicada per ser el Rei fins dimecres de cendra, i des de la Unió celebrem que la cerca donés tants bons resultats.

 

Una altra novetat de l’Arrivo 2015 va ser que totes i cadascuna de les entitats participants al cercavila van poder gaudir de la crítica i atenció de la Cort Reial al complet: Rei, secretari, concubines, concubins i tots els protectors de l’esperit del Carnaval, els CUNNILINGUS, van saludar, xiular, felicitar i valorar el nivell satíric de les carrosses.

Podeu tornar a visualitzar el sermó de Sa Majestat el rei Carnestoltes a la pàgina web de Canal Blau, o també podeu consultar aquesta amplia galeria d’imatges 

Ús de galetes

Aquest lloc web utilitza cookies (galetes) per a recopilar informació estadística de la vostra navegació. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús. Més informació de la nostra política de cookies.