unnamed

Les dones a l’àmbit laboral

Dissabte 24 de març, a les 19:00h al Local Social (pl. del Pou) nova tertúlia:
El 8 de març, Dia internacional de la Dona Treballadora, històricament ha estat una jornada de lluita i de reivindicació feminista, però enguany ha desbordat les previsions més optimistes. Milers, centenars de milers de dones i homes, però fonamentalment dones, han fet vaga i s’han manifestat a les principals ciutats del món posant en evidència que la lluita feminista és avui ja una lluita d’emancipació i que possiblement sigui una de els lluites bàsiques del segle XXI, contra la segregació, contra la discriminació , contra els greuges comparatius…

La lluita contra la desigualtat és fonamental i sobretot en moments en que el món globalitzat comporta encara més vulneració dels drets i sobretot l’absència de normatives legals sobre la igualtat i la no discriminació, o moltes vegades, quan hi són, no es compleixen.

La lluita per la igualtat serà sens dubte una de les lluites paradigmàtiques del segle XXI i aquesta lluita es situa en tots els sectors i àmbits de la societat. Cal lluitar contra la bretxa salarial i els criteris professionals que encara discriminen. Trencar el sostre de cristall que impedeix que moltes dones no ocupin càrrecs directius tot i estar perfectament preparades. Caldrà batallar contra la precarietat amb uns nivells de temporalitat laboral femenina excessiva que porten a unes jubilacions precàries que augmenten el risc de la feminització de la pobresa. I així dissortadament podríem seguir.

Cal però que aquestes reivindicacions no siguin només una qüestió del 8 de març sinó que es vagin sovintejant fins assolir l’objectiu de la igualtat.

Com a modesta contribució a la lluita des de La Unió hem programat una Tertúlia amb les nostres consòcies Nídia López, Conxita Socias i Anna Mompart, moderant la Maria Aluja. Totes elles dones professionals de diversos àmbits, dels servies públics i de l’empresa privada, perquè expliquin la seva experiència i com entre tots, dones i homes, – fonamental- podem revertir la discriminació.

unnamed

Ús de galetes

Aquest lloc web utilitza cookies (galetes) per a recopilar informació estadística de la vostra navegació. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús. Més informació de la nostra política de cookies.