La Vilanova contracultural dels anys 70_v1-1

Tertúlia 15 desembre 2018

 

Just uns dies abans de les festes que tanquen l’any i que n’obren un de nou, us convidem a la presentació d’un llibre que de ben segur que ens ajudarà a recordar i a veure des d’uns altres ulls uns temps i unes situacions viscudes i compartides per molts de nosaltres en un “temps pont”, un temps a cavall entre el franquisme i la transició predemocràtica, o donarà a conèixer aquest “entre temps” als més joves.
 
“LA VILANOVA CONTRACULTURAL DELS ANYS 70”, de Joan Carles Duran Esteva, publicat per l’editorial El Cep i la Nansa.
 “La història cultural de Vilanova i la Geltrú al llarg de la segona meitat del segle XX podria caracteritzar-se per haver viscut dues grans etapes: el vilanovisme, i les polítiques culturals que aniran de bracet de la recuperada democràcia municipal a partir de l’any 1979.
Entremig de les dues grans etapes acabades d’apuntar, tanmateix, penso que és important destacar-ne el parèntesi que hauria significat la Vilanova contracultural dels anys setanta. Uns anys d’il·lusió col·lectiva. Uns anys que s’explicarien per la particular recepció de les influències vingudes de fora, i per la seva contextualització en una conjuntura caracteritzada pel final del franquisme…” ( J. Carles Duran Esteva,  fragment de la Introducció del llibre, La Vilanova contracultural dels anys 70).
Us convidem doncs a trobar-nos al nostre local social, el de la Plaça del Pou, el dissabte 15 de desembre a les 7 del vespre. Comptarem amb la presència de l’autor i del Sixte Moral Reixach i del Joan Soler Bou per tertuliejar al voltant dels fets que relata el llibre.
L’organització va a càrrec de La Unió Vilanovina. Col·laboren en aquest Tertúlia la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i l’editorial El Cep i la Nansa.
Us esperem.
La Vilanova contracultural dels anys 70_v1-1

Ús de galetes

Aquest lloc web utilitza cookies (galetes) per a recopilar informació estadística de la vostra navegació. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús. Més informació de la nostra política de cookies.