Les fosses de la guerra_v4

Tertúlia 29 de setembre 2018

Torna el cicle de tertúlies de La Unió!

DESENTERRANT EL SILENCI, DONANT VEU A L’OBLIT. Les fosses comunes de la guerra civil.

 

Des de l’inici de la guerra civil fins ben entrada la dictadura franquista milers de persones van ser afusellades sense judici en qualsevol cuneta o a la tàpia d’un cementiri, o després d’un consell de guerra. Milers de soldats republicans van morir en combat, en diferents fronts de guerra. En la majoria de casos els morts van ser enterrats de manera anònima en fosses comunes. En cap cas les autoritats franquistes informaven els familiars del destí final dels seus parents.

Avui, quan al Congreso de los Diputados s’ha aprovat l’exhumació de les restes del dictador enterrat al Valle de los Caidos després de quaranta-tres anys de la seva mort, a l’Estat Espanyol després de vuitanta anys del final de la guerra i d’uns quaranta de l’anomenada transició encara hi ha unes 30.000 persones desaparegudes, unes 30.000 famílies que no han pogut recuperar les restes dels seus morts, la seva memòria, per la manca de col·laboració i de voluntat per part de l’administració estatal.

En la tertúlia que us presentem comptem amb la presència de tres persones coneixedores de les fosses comunes de la guerra civil. En Sebastián Gertrúdix Romero de Ávila, mestre, i Sergi Bernal Ferrando, fotoperiodista, com a autors de la novel·la “Els vaig prometre el mar”, editada per “Editorial Gregal”, i com a investigador de les fosses al Penedès en Ramon Arnabat Mata, professor interí d’Història Contemporània a la Universitat Rovira i Virgili.

Presentarà i moderarà la tertúlia la periodista Maria Aluja.

Us esperem dissabte 29 de setembre a les 7 del vespre al pati del Castell de la Geltrú.

 

Les fosses de la guerra_v4

Ús de galetes

Aquest lloc web utilitza cookies (galetes) per a recopilar informació estadística de la vostra navegació. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús. Més informació de la nostra política de cookies.